Biztonsági, hőszigetelő és fényszűrő fóliák

By   2016-05-17

ablakinfo-02Az építőipar mindennapjaiban, minden igyekezet ellenére, gyakran előfordul, hogy az üveg beépítése után derül ki, hogy a beépített üveg tulajdonságai nem minden tekintetben felelnek meg az épület funkciójának és a felhasználó igényeinek. Ezeket a hiányosságokat küszöbölik ki az ablakfóliák, melyekkel az üveg tulajdonságait utólagosan is meg lehet változtatni.

A különböző módszerekkel és eltérő rétegrenddel gyártott fóliák különböző feladatok ellátására alkalmasak. Az ablaküveg-fóliák alkalmazása az egyetlen olyan utólagosan alkalmazható módszer, mellyel a már meglévő (beépített) üvegfelületek tulajdonságain változtathatunk:

  • Növelhetők az üveg biztonsági, balesetmegelőző paraméterei
  • Megvalósítható a kívánt fényszűrés
  • Növelhetők az üveg hőszigetelési tulajdonságai

Alakítsuk az épületbe jutó fényt olyanná, amilyennek szeretnénk!

Az épületbe jutó napfénynek, a helyiség funkciója szerint, más-más igényeket kell kiszolgálnia, alakítsuk a fényt olyanná, amilyenné szeretnénk, használjunk fényszűrő ablakfóliákat igényeink szerint.

Ezek a fóliák egy reflexiós hő és fényvédő réteget képeznek az ablaküveg belső felületén, így típustól függően a hő 30-70%-át is kint tartják, míg a látható fényt beengedik. Irodaházakban a nyári klimatizálási költségeket töredékére csökkentik a megfelelő gondossággal kiválasztott és szakszerűen telepített ablaküveg-fóliák úgy, hogy eközben nem csak a vállalat pénztárcáját kímélik, hanem a munkatársak komfortérzetét, ergonómiai körülményeit is magasabb kategóriába emelik.